Hallo!
Ik ben Ward. Voor zover ik me kan herinneren, ben ik al mijn hele leven geïnteresseerd in de binnenwereld (van mensen). Dat ik psychologie ben gaan studeren en vandaag als psycholoog werk is daar een extensie van. Ook naast mijn werk ben ik quasi altijd met psychologie bezig (literatuur, eigen therapie, creatief werk, opleiding). 

Belangrijk vind ik ook om tijdens een therapieproces voldoende aandacht te besteden aan het lichaam en dat mee op te nemen in therapie. Misschien voel je je moe worden of net heel levendig, heb je pijn in een bepaalde spier(groep) of op een bepaalde plaats, enzovoort wanneer je je bepaalde beelden voor de geest haalt of over bepaalde dingen spreekt. Of misschien kan een lichamelijke gewaarwording je net in contact brengen met een gedachte, fantasie, gevoel, enzovoort. Misschien kan je bepaalde lichamelijke klachten als metafoor bekijken: vb. je wordt met je eigen kwetsbaarheid geconfronteerd en je achillespees raakt ontstoken; je hebt problemen met je ellebogen wanneer je op een nieuw werk terecht komt waar je het gevoel hebt niet voor jezelf te kunnen opkomen; je houd je woede in maar ligt s'nachts te knarsetanden of te schoppen; voor zolang je je kan voorstellen heb je al immuniteitsproblemen en ook psychologisch gezien raken gevoelens, ideeën, de energie van andere mensen tout court makkelijk bij je binnen; je hebt veel last van schouderpijn en draagt ook psychologisch gezien een grote last op je schouders (vb. de zorg voor een belangrijke ander), enzovoort. 


Formeel
Mijn opleiding klinische psychologie heb ik afgewerkt aan universiteit Gent. Ik heb mijn stage gedaan in de Sint-Jozefskliniek te Pittem, waar ik werkte met mensen met angst- stemmings- en persoonlijkheidsproblemen en ben er daarna nog blijven werken tot nieuwjaar 2019. Sindsdien werk ik voornamelijk als zelfstandig psycholoog. 
Op dit moment ben ik bezig met het tweede jaar (/vijf) van de opleiding Levenstherapie bij School of Life - opleidingsinstituut voor levenstherapie (Een holistische therapieopleiding waarin o.a. lichaamsgerichte (trauma)therapie, energiewerk en toegepaste spiritualiteit centraal staan). Maandelijkse supervisie en zelf therapie volgen als onderdeel van mijn eigen proces, daar hecht ik veel waarde aan.


Uiteraard ben ik als psycholoog ook aangesloten bij de Psychologencommissie. 
Erkenningsnummer: 951122106
Visum: 263542

                                                                                                                                                                        
Back to Top