Voor Wie?
(Jong)Volwassenen (vanaf 18j) met uiteenlopende klachten en vragen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over depressieve gevoelens, (complex) trauma loslaten, dissociatie, zelfmoordgedachten, zingevingsvragen, verslaving, seksuele moeilijkheden, rouwverwerking, enzovoort. Maar meestal zullen klachten wel wat vager zijn, zoals stress, onrust, een 'leeg' gevoel, het gevoel vast te zitten, woede- en agressieve gevoelens, het gevoel niet met je lichaam verbonden te zijn, geen controle lijken te hebben over je leven, medisch onverklaarbare klachten, je eenzaam voelen (ook in gezelschap), terugkomende nachtmerries, ..... En het lijstje gaat nog wel even door.

Ook als je geen expliciete, maar 'enkel' vage klachten hebt of je gewoonweg niet goed in je vel voelt in je dagelijks leven kan je bij mij terecht.


OPM: In het kader van mijn therapieopleiding ben ik (vrij dringend ;) ) op zoek naar iemand die gratis een kort therapietraject (van drie à vier sessies) wil volgen. Deze sessies gaan door in Waregem. Interesse? Stuur me een mailtje en dan stuur ik je wat meer informatie.
Holistische Therapie
Tijdens een therapeutisch proces onderzoek je jezelf. Je onderzoekt wat je denkt, wat je voelt (emoties en lichamelijke gewaarwordingen), wat je wilt en wat je doet. Je bestudeert je bewuste en onbewuste motieven, drijfveren, wensen, gedachten, gevoelens en daden. Je bekijkt de wijze waarop die elkaar onderling beïnvloeden. In dialoog met elkaar zoeken we welke verschillen tussen je bewuste en onbewuste verband houden met jouw klachten. We gaan de ervaring in en gaan steeds meer voelen welke gevoelens er verband mee houden en hoe ze zich in je lichaam manifesteren. 

De therapie die ik geef is holistisch. Dat wil zeggen dat ik me op alle niveau’s van mens zijn richt. We gaan dus met elkaar praten, maar ook lichaamsgericht en energetisch werken (vb. ademhalings –en houdingsoefeningen, eventueel woede uitten, werken met het bevriezen/collapsen/... bij een trauma-respons, enzovoort). En we kunnen ook met je overtuigingen werken, met je dromen en verbeelding, je ontwikkelingsgeschiedenis en traumasporen, je energie-systeem, enzovoort. We laten ons leiden door wat er zich aandient tijdens de sessie(s).

Een metafoor voor therapie

In mijn optiek verloopt een therapeutisch proces net als een oester die een parel maakt. Een parel begint als minuscuul zandkorreltje (of soms een minuscuul diertje) dat in de schelp van een oester terechtkomt. Voor de oester voelt het in eerste instantie aan alsof er een ‘foreign body’, een vreemd lichaam, in hem zit. Wat de oester dan doet is fantastisch. In plaats van het weg te proberen krijgen, het kapot te proberen maken of buiten zijn schelp te krijgen, begint de oester de korrel te bekleden met parelmoer. Parelmoer is de stof die ook de binnenkant van de oester bekleedt. Je kan het vergelijken met de endotheelcellen die, onder andere, de binnenkant van ons hart bekleden. Het duurt een heel eind tot de korrel van alle kanten met parelmoer bekleed is, maar uiteindelijk vormt er zich een mooie parel. Die parel kan opgedoken worden en wordt best dicht op de huid gedragen opdat ie zijn ‘luister’ (d.i. zijn schitterende glans van binnenuit) niet verliest.

Ook je klacht of symptoom lijkt misschien in eerste instantie niet van jou te zijn of van buiten jou te komen, maar net zoals de oester de parel onderzoekt en tot een deel van zichzelf maakt, gaan we je klacht(en) onderzoeken en zien waar ze vandaan komen, wat ze uitdrukken en hoe ze een deel van jou essentie zijn. Of hoe ze een deel van jou verbergen. Je klachten zien er achteraf niet meer uit als zandkorrels, maar als parels. Ze zijn getransformeerd doorheen het proces. De oester is daartoe in staat, net als jij, maar het vraagt een inspanning. Ik kan je niet vertellen hoe jou parel eruit zal zien. Geen twee parels zijn immers ooit dezelfde. 

Zo zijn er vele klachten, symptomen en andere ‘abnormaliteiten’ die we kunnen herkennen als stukjes essentie. Stukjes van onze Ziel. In die zin betekend psychologie voor mij wat het altijd betekend heeft: Zielsleer.

Frequentie en duur
De duur van de therapie is afhankelijk van de complexiteit van jouw vraag en van jouw persoonlijk doel. Dit bespreken we tijdens de eerste gesprekken en blijven we doorheen de therapie evalueren.

De frequentie van de gesprekken stemmen we af op jouw noden.

Opmerking: ook online consultaties blijven mogelijk. 
Investering
60 euro per sessie van één uur.​​​​​​​
(Op dit moment zijn er geen afspraken mogelijk na 17h in Waregem)

Back to Top