Voor Wie?
Bij mij kan je als jongvolwassene en volwassene terecht met uiteenlopende klachten. Dat kan gaan over depressieve gevoelens, hechtingsproblemen, (complex-)trauma, dissociatie, zelfmoordgedachten, zingevingsvragen, verslaving, enzovoort. Maar meestal zullen klachten wel wat vager zijn: stress, onrust, een 'leeg' gevoel, het gevoel vast te zitten, woede- en agressieve gevoelens, terugkomende nachtmerries, .... En het lijstje gaat nog wel even door.

Ook als je geen expliciete, maar 'enkel' vage klachten hebt of je gewoonweg het gevoel hebt dat je je niet goed in je vel voelt in je dagelijks leven kan je bij mij terecht.
Therapie
Tijdens een therapeutisch proces onderzoek je jezelf. Je onderzoekt wat je doet, wat je wilt, wat je denkt en wat je voelt. Je bestudeert je bewuste en onbewuste motieven, drijfveren, wensen, gedachten, gevoelens en daden. Je analyseert de wijze waarop die elkaar onderling beïnvloeden. In dialoog met elkaar zoeken we welke verschillen tussen je bewuste en onbewuste verband houden met jouw klachten. We gaan de ervaring in en gaan steeds meer voelen welke gevoelens er verband mee houden en hoe ze zich in je lichaam manifesteren. We kijken naar je klachten op een holistische manier: zowel fysiek, als emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch.

Afhankelijk van wat nodig is in het moment wordt er gebruik gemaakt van gesprekstechnieken, dromen, visualisaties en creatieve uitingsvormen (tekenen, schilderen, of iets anders wat je zelf verkiest). Ook je lichaam wordt niet vergeten!

Voor wie wat extra wil lezen

Omdat je een levend wezen bent zullen we jouw klachten behandelen als dusdanig. De problemen die je ervaart proberen je vaak attent te maken op iets, je in een bepaalde richting te sturen, of een nieuwe manier van in het leven staan te ontdekken (of net een ‘oude’ manier te her-ontdekken), ... Ze tonen je iets van je eigen individualiteit. Meer nog, het is alsof er iets in jou zit die een eigen wil heeft en iets van je verwacht. Dus kunnen we best even luisteren naar wat er gezegd wordt. Soms zullen we het moeten hebben over je verleden, de ervaringen die je doorheen je leven beïnvloed hebben en soms zullen we het hebben over je verlangens en verwachtingen. Soms zullen er ook andere zaken aan bod komen, maar we starten steeds met wat nodig is en wat er komt in het moment.

Oesters maken van zandkorrels die hun schelp binnenglippen parels, door ze beetje bij beetje te bekleden met parelmoer (de stof die ook de binnenkant van hun schelp bekleedt). 
Ook je klacht of symptoom lijkt misschien in eerste instantie niet van jou te zijn of van buiten jou te komen, maar net zoals de oester de parel onderzoekt en tot een deel van zichzelf maakt, gaan we je klacht(en) onderzoeken en zien waar ze vandaan komen, wat ze uitdrukken en hoe ze een deel van jou zijn. Of hoe ze een deel van jou verbergen. Je klachten zien er achteraf niet meer uit als zandkorrels, maar als parels. Ze zijn getransformeerd doorheen het proces. De oester is daartoe in staat, net als jij, maar het vraagt een inspanning. Ik kan je begeleiden terwijl je die inspanning doet, maar kan je niet vertellen hoe jou parel eruit zal zien. Geen twee parels zijn immers ooit dezelfde. 

Frequentie en duur
De duur van de therapie is afhankelijk van de complexiteit van jouw vraag en van jouw persoonlijk doel. Dit bespreken we tijdens de eerste gesprekken en blijven we doorheen de therapie evalueren.

De frequentie van de gesprekken stemmen we af op jouw noden.

Opmerking: Je kan bij mij ook terecht voor consultaties via videochat (skype of zoom). 
Tarieven
Intakegesprek    (ca. 1h15min) :   €55
Individuele therapie  (ca. 1h) :   €55​​​​​​​
Back to Top